Oldalak2

2011. 02. 22.

NukeX 6.3 bemutato

Az uj Nuke iden nyaron fog megjelenni egy olyan ficsorrel amiert szivem szerint technikai Oscart adnek annak aki kitalalta. Na jo kicsit spanyolviaszos a dolog, hiszen a deep/detail map shadows (nem depth!) is hasonlo elven mukodik, de akkor is.
---------------Dobperges------------------
Deep Compositing lesz a Nukeban! Ha komposztalo/renderkiado ember vagy akkor tudhatod h mekkora szopas kitokolni azt h mi mit mattoljon ki egy rendernel. Allandoan premult/unpremult hibas a szele a dolgoknak (hiszen mindket oldalrol ramegy az antialiasing) a z/depth csatorna sem mindig mukodik rendesen es arrol h atlatszo (ne adj Isten refraktiv dologra szamolj DOF-t postban meg gondolni sem merek). No most jon az a dolog, hogy milyen program tudja... A Mantra az MÁR tudja (na jo ez nem volt tul meglepo), a mental gay az nem (nos ez sem tul varatlan), a renderman par cegnel mar tudja de asszem az alap "off the shelf" verzio meg nem.

Szoval kedves alfa csatorna!
Ne felj, nem felejtunk el teljesen, hiszen a fotobolt nem tudna meglenni nelkuled es a rotopaint is csak veled mukodik, de ha par ev mulva visszatekintunk a 1984-2010 evekre arra fogunk gondolni konnytol párás szemunket torolgetve, hogy ezt is megusztuk "férfimunka volt".

Ui.: de ha megse fog jol mukodni ez a dííp micsoda akkor valakire ráuszítom a csákknorriszt :D

Ja!
Itt a video az uj Nukerol
Alatta meg egy raadas a stereo konverziorol. Kosz TPalinak a linkert.
Tovabba itt egy regi video a deep compositingrol, ez meg a weboldaluk.





2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik a cucc és biza biztos nagyon hasznos, de csak bele kell gondolni, mekkora iszonyú file méret növekedést okoz ez...

    Nálunk is volt agyalás erről régebben, hogy milyen jó lenne, írjuk ki így az adatokat, de miután kiderült, hogy mekkora lenne egy-egy frame, egyszerűen el lett dobva.

    VálaszTörlés
  2. ...es hasznaltatok valamilyen tomoritest vagy csak tokkal-vonoval kitoltatok az adatot?
    Sajnos nem ertek a hardcore programozas reszehez (es nem is okoskodni akarok), de valamilyen kd-tree szeru "tomoritessel" nem lehet megoldani a dolgot (gondolvan a BSP-re)???

    VálaszTörlés