Oldalak2

2012. 07. 13.

Halo 4 series - HD trailer

Halo 4 - Forward Unto Dawn címmel indul egy élőszereplős websorozat 2012. október 5.-én.

Oz the Great and Powerful - HD trailer

Oz a csodák csodája előzményfilmje (mi más?) a Varázsló szemszögéből meséli el a Dorothy előtti időket. A a fő VFX stúdió a Sony Imageworks.

Naturskyddsföreningen - making of

Naturskyddsföreningen BTS from Fido on Vimeo.

2012. 07. 11.

21 Jump Street - making of

FumeFX, PFlow es v-ray kombóval készült a 21 Jump Street végső leszámolós jelenetéhez ez a szimuláció

Siggraph 2012 - Emerging Technologies

Halo 4 - making of

Videocopilot - Element3D


Aki ismer az tudja, hogy After Effects-hez csak akkor nyúlok ha nagyon muszáj (és néha még akkor sem), de azért azt el kell ismerni, hogy Andrew Kramer-ék megint csináltak egy igazan jónak tűnő motion graphics plugint. Pontosabban egy particle alapú OpenGL renderelőt, aminek meglepően jó a minősége (most éppen küzd bennem a szoftverfetisizmus, hail Nuke :D), és egészen durva sebessége (bár arról nem szól a videó hogy milyen videokártyán demózzák).

A particle pozíciókra be lehet hozni .OBJ-ket és textúráit, azokat fel lehet shadelni,  animálni, passokban kirenderelni (illetve afx-en belül felhasználni) és mindezt 3D(!)-s motion blur-el, DOF-al, environment reflection-el, ambient occlusion-el és persze fényekkel.
Lehet hozza vásárolni extra shadereket és modelleket is szóval, mint mondtam nem rossz. Sőt! De inkább nézzétek meg a lenti videókat és utána katt a képre több infóért...
Ja és remélem most már kiadják végre a Nuke-os Optical Flare-t is, hogy ne kelljen After Effects-hez nyúlni, csak ha nagyon muszáj (vagy akkor sem).

2012. 07. 09.

The Amazing Spiderman - making of

Clients from Hell

Clients From Hell from ClientsFromHell on Vimeo.

Marvelous Designer 2

A szűk egy hónap múlva kezdődő Siggraph-re készült a lenti videó, ami a Marveollus Designer 2-t mutatja be. Azért elég húzós lenne akár Zbrush-ban vagy Mudbox-ban ilyen fodros babos ruhát összehozni...

2012. 07. 08.

The Dark Knight Rises - making of

Ebben a filmben van minden bizodalmam, hogy ebben az évben lehet egy olyan film ami odabasz ahogy kell. Egy csomó jelenet IMAX-re forgatva (nem 3d) és ez tök jó mert ha tényleg meg tudom nézni az Arénában akkor végre lesz megfelelő fény a vásznon. Figyeljétek meg, hogy mennyi mindent leforgattak élőben (azt hittem, hogy a stadionos jelenet felrobbanása és a nézősereg CG lesz, de nem...)
Chris Nolan ne hagyj cserben!