Oldalak2

2011. 03. 05.

Kung Fu Panda 2 - HD trailer

Az idei ev legjobban vart animacios filmje (legalabbis szamomra). Sajnaltam, hogy annak idejen a Wall-E kapta az Oscart. Szebbnek szebb volt a pixaros, de animacioban lealazta a maci a robotot (gondoljunk csak arra a reszre amikor Po megkuzd Shifu mesterrel).

2011. 03. 04.

ISIP - Realflow tutorialok

Kieran Mithani weboldalan (I Speak In Pictures) talalhato jopar realflow scriptelos tutorial (pythonban), amelyek kozul ide linkelem a legfrissebbet, a tobbit pedig ide kattintva talaljatok.

Melt script giveaway from Kieran Mithani on Vimeo.

2011. 03. 03.

Maya 2012


Haat kijott. Azok a videok pedig amik tech preview-k voltak a mostani kiadasban talalhatoak meg. Van egy olyan erzesem, hogy a Maya egyre inkabb kezd jatekfejlesztoi kornyezet lenni mint vfx-es. Legalabbis nem nagyon talaltam az ujdonsagok kozott ami egy kicsit is megmozgatna. Takmakolas a kobon.
Allitolag egy csomo bugot kijavitottak, tovabba ha a mental gay-t valaki unload-olja, akkor tokkal-vonoval kikapja magat a mayabol (ami azert lehet jo mert most mar nem fog fuggeni a mentalimages az autodesktol ha egy hotfixet akarnak kitolni a renderelohoz).
Allitolag az az igazi ujdonsag az egesz 2012-es felhozatalban, hogy jobban egyuttmukodnek az egyes programok. Majd meglatjuk...Addig is katt a kepre.