Oldalak2

2011. 09. 13.

rgbmagic goto cgblog



Drága Olvasóim!

Pont két hete volt egy éves az rgbmagic. Akkor valahogyan így kezdődött:

"Mivel mostanában sokat zümmögtem és nincs a cgblog amin az írási/linkelési/okoskodási feszültségemet levezethetem, gondoltam indítok egy blogot. A gmailbuzzom megszűnik (kétszer nem írom le ugyanazt), így akit érdekelt amiket zümmögtem, az innentől itt megtalálja a valót. (21-en követtek, abból jó ha három-négy kattogott a linkjeimre 'szal nem számítok sokkal többre)."

Elég sok minden történt velem két hete (aki közel áll hozzam az úgyis tudja), ezért el is feledkeztem eme becses dátumról. Ezalatt az egy év alatt (legalábbis a visszajelzésekből és a másfél havonta megduplázódó látogatottságból ítélve) elég sokan nézegették naponta többször is az oldalt. A legutóbbi hónapban már a havi kétezres nézettséget is elérte, ami szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy csak egy szűk csoportnak szól az oldal (és eleinte csak 300-400-as volt a látogatások száma), továbbá nem is igazán fórum jellegű, ami miatt folyamatosan változna a blogon lévő tartalom (és ez ugyebár tovább növelné a kattintások számát).

Mivel az rgbmagic inkább csak amolyan hírgyűjtő/output oldal, (ami elsősorban azért jött létre, hogy később én is megtaláljam az érdekes dolgokat), ezért nem látom sok értelmét a cgblog mellett a jelenlegi formájában.
Huhh, az előző a mondat egy kicsit fájt. Basszus azért mégiscsak "ráment" egy évem a dologra, mégiscsak az enyém, szóval lehet , hogy egy kicsit szentimentális vagyok, de hiányozni fog. Másrészt a cgblog nagy előnye - hogy elsősorban fórum - egyben a hátránya is. Az, hogy melyik jön ki jobban az az odalátogatok hozzászólásaitól fog függeni.

Na jó azért nem arról van szó, hogy a fentebb említett "írási/linkelési/okoskodási feszültségem" hagyott volna alább, hiszen egy időre áttelepülök a cgblogra, mint hivatásos hírszerző.
Azért írom így, hogy "egy időre", mert kíváncsi vagyok arra, hogy vajon felnőttünk e már annyira, hogy mások szabadidejében végzett munkáját (gondolok itt az oldal létrehozására és üzemeltetésére), becsüljük-e annyira, hogy nem trollkodjuk szét az első adandó alkalommal? Vajon lesz-e bennünk annyi, hogy szakmai dolgokról beszélgetünk és nem pedig azok az óriási egók a szűk agyméretűekkel csapnak össze?
Optimista vagyok.


rgbmagic standby ON.

2011. 09. 12.

Back For The Future

Kevés olyan film van ami a mai napig legendának számít. A Vissza a jövőbe gyerekkorom meghatározó élménye volt és azt hiszem ha milliomos lennék (mármint dollármilliomos) talán vennék is egyet az 1500 darab Nike Mag közül Michael J. Fox alapítványának javára...