Oldalak2

2011. 12. 22.

Prometheus HD trailer

The Slow Mo Guys

A következő videó elég vicces (és egyúttal minden face-riggelo embernek kétségbeejtő :D ) és referenciának sem utolsó, amit a srácok a Phantom Flex-szel csinálnak 10.000 fps-en (ami ugyebár ~400x-os lassításnak felel meg).
/via Romeo/




Berobbanó öngyújtók:


Tűzoltás:



Bögrék:

2011. 12. 21.

Atomkraft 1.0 for Nuke



Az Atomkraft Paolo Berto (jupiter jazz) pluginje Nuke ala, amely a gyári Scanline render node-ot meg úgy általában az egész 3D-s részt lecseréli/kiegészíti. A háttérben egy csak Nuke-al együttműködő 3Delight dolgozik és gyakorlatilag mindent be tud szívni ami RIB, OBJ, Houdini (B)GEO, vagy Alembic (!). Innentől fogva, pedig lehet tutujgatni Nuke-on belül a displace-elt, GI-al megvilágított, motionbluros, dofos shotokat (csak bírja a vas :D ).
Ami a legszebb az egészben az pedig az, hogy ha ki akarod próbálni akkor létezik egy ingyenes 2 thread-es verzió is belőle. Amúgy pedig $1400 a fullos és $400 a rendernode license.

A további infókért katt ide vagy a képre.
A következő videó az idei Siggraph Cortex-es előadásán készült:


The Hobbit - HD trailer

A főhős, a hobbitok népébe tartozó Bilbó méltó bérezés fejében és némi kalandvágytól sarkallva, tizenhárom törp (Thorin, Óin, Glóin, Ori, Dori, Nori, Fili, Kili, Bifur, Bofur és Bombur, Dwalin és Balin) és Gandalf, a mágus társaságában felkerekedik, hogy visszaszerezze a törpök ősi tulajdonát Smaugtól, a sárkánytól, közben bejárják a Tolkien által teremtett világ, Középfölde északi területeit. 


Hobbit vlog 4

A sztereo RED Epic rigekről és az ezzel járó neheézségekről szól a következő vlog (tudom, régi de legyen már meg ez is egy helyen a többiekkel...)

2011. 12. 20.

Wrath of the Titans HD trailer



DirectTV - Frozen in Place

Naiad 0.6 for Windows



Megjelent a Naiad folyadekszimulator 0.6-os verzioja ezuttal mind a harom platformra. A kovetkezo linken lehet letolteni a 30 napos trial verziot.
Naiad 0.6 For 64-Bit Windows 7
/via Oliver/


Naiad 101 from Exotic Matter on Vimeo.

The Dark Knight Rises HD trailer


Megjelent az első trailer a The Dark Knight Rises-ról ami a trilógia záródarabja lesz. Állítólag közel 50 percnyi IMAX kamerákra forgatott jelenettel találkozhatunk a filmben (ami 2D-s lesz, csak a formátum miatt lesz IMAX). Az vfx-ért a Double Negative és a New Deal felelős.

Prometheus



A Prometheus Ridley Scott szupertitkos (és emiatt a TDKR mellett a legtöbbet hype-olt) 2012-es filmje. Emiatt nem is nagyon lehet meg róla mit írni :)
A VFX cégek a következők: MPC, Weta, Halon Entertainment, Fuel VFX és a Hammerhead. Ebből pedig az következik, hogy ezen a filmen (is) jópár magyar kolléga dolgozik (én legalább egyről már tudok).
Az elso TV spot (csutortokon jon a teaser is):


restart



Mivel egy csomo ismerosomnek nincs ideje/nem szereti/lusta a cgblogon kovetni a dolgokat (es ami meg ennel is rosszabb minden adodo alkalommal az orrom ala is dorgolik) es en is jobban megtalalom a sajat linkjeimet a rgbmagic-en keresztul ezert nyomok egy restartot.
A cgblogra ugyanúgy mennek ki az arra érdemes hírek így lesz valamilyen redundancia a két oldalon levő bejegyzések miatt.