Oldalak2

2012. 02. 23.

Naiad tutorialok 2.

Farid Bouchakour nem pihen és folyamatosan tolja a tutorialokat Naiadhoz (lásd az első három videót)

Naiad Tutorial 4 from farid on Vimeo.

Naiad tutorial 5 from farid on Vimeo.

Naiad Tutorial 6 Part1 from farid on Vimeo.

Visualizing Field in Naiad from farid on Vimeo.

Naiad videók

Találtam pár egész jó Naiad-os videót, amely közül az egyik (a sárkányos) készítője a cgblog adminja: Ambrus Gábor /stafford/. :)


NAIAD - my first simulation - 3 Million particles from pixelpro on Vimeo.

Naiad Medium Viscosity test.. from pixelpro on Vimeo.

Naiad Melting RnD from Gabor Ambrus on Vimeo.

Naiad - Graph 002 from Pauliizio on Vimeo.

2012. 02. 22.

Glassboy


Glassboy from roni kleiner on Vimeo.

/via Joe/

J3P - Preview from multiple renderer

Korábban belinkeltem egy videót a J3P Nuke node-járól amivel meg lehet nyitni .rib és .ass file-okat Nukeban és a azt renderview-nak is lehet használni. A mostani frissítés azt mutatja be, hogy hogyan lehet egyszerre többféle renderelő (jelen esetben a 3Delight és az Arnold) framebuffer-ét figyelni Nukeban


Using NUKE to preview scenes from MULTIPLE renderers simultaneously from J3P on Vimeo.

2012. 02. 21.

1985: ILM

A BBC készítette ezt a dokumentumfilmet az ILM-ről 1985-ben. Igazi kuriózum, hiszen manapság már nincs optical printing, meg asztalon való rotózás. A videókat nézve nem is akkora szopás a munkánk. Egyszerűen annyira old-school módon dolgoznak, hogy a PC megjelenése tényleg hurrikánként csaphatott a többi mára eltűnt/gyökeresen átalakult poszton lévő emberekre.


Maya 2013 animation tech preview

ILM - Transformers 3 - making of 2.

Digic Pictures - Take Earth Back - extended trailer

Nos hát picit megkésve, de én is belinkelem az igazi trailert. Őszintén szólva én 1:40-nél nem vágtam volna vissza a kislányra, hanem az elején egyben tartottam volna az első jelenetet. Egyrészt mert jobban működött volna a Reaper/katicabogár párhuzam másrészt, mert az tök jó, hogy a napraforgós idillbe beárnyékol egy bazi nagy űrhajó. Az embernek szinte úgy szorul el a szíve, mint ahogyan elsötétül a kép. A többi rész tényleg tip-top nem érdemes belekötni, mert ha egy picit jobb vagy rosszabb az nem hiszem, hogy befolyásolta volna a trailert mint rövidfilmet. Ja és tudom azt is, hogy a végső vágáshoz csak ritkán kap az ember szabadkezet (és időben is későn érkezik meg). Szóval le a kalappal a Digic előtt és nem azért mert le tudnak gyártani egy Mass Effect trailert, hanem azért megcsinálhattak egy Mass Effect trailert.


2012. 02. 20.

John Carter - making of

A következő három videóban a John Carter forgatásáról és utómunkájáról(!) láthatunk képeket (sajnos kommentár nélkül). Érdekes, hogy az Avatar/Apes egykamerás arcmimika-felvevő szerkezete immáron két kamerássá bővült (valószínűleg a nagyobb arcfelület és a pontosabb/automatikusabb 3D track miatt).

2012. 02. 19.

Digic Pictures - Take Earth Back trailer

 
Holnap jön az extended cut. Remélem az kétszer ilyen hosszú lesz legalább...