Oldalak2

2012. 04. 07.

Art of Diablo III


Christian Lichtner beszélt az idei Game Developers Forum-on a hamarosan megjelenő Diablo III. művészeti kérdéseiről. A közel egy órás előadást erre a linkre vagy a képre kattintva nézhetitek meg.

2012. 04. 06.

Framestore - Pepsi Crowd Surfing

Lionel Messi, Didier Drogba, Sergio Agüero, Jack Wilshere, Frank Lampard, Fernando Torres és DJ Calvin Harris szereplésével készült az alábbi reklám a Pepsinek. Az pedig, hogy hogyan (igaz nem feltétlenül VFX szempontból), kiderül az utána jövő videóból.

2012. 04. 05.

Self-Adapting Botanical Tree Models

A következő videóban egy egyetemi kutatás eredményét láthatjátok, aminek a segítségével fákat lehet elhelyezni a jelenetben. Az rendszer adaptívan megváltoztatja a fák formáját annak megfelelően, hogy milyen egyéb fa, fal, árnyék van a környezetében.
 

Houdini Waterfall - tutorial

A Sidefx kiadott egy hivatalos tutorialt (webinart) a FLIP fluid-okrol Houdiniban.

2012. 04. 04.

Non destructive Image flattening

A következő tutorial egy olyan technikát mutat be amivel bőr-textúra referenciákról lehet lefesteni a reflexiókat.

2012. 04. 02.

Total Recall - HD trailer

The Third Floor, Legacy Effects, Double Negative (Gáll Attila).


2012. 04. 01.

Houdini - Asteroids tutorial

Naiad - Boundary Layer R&D

A Boundary Layer node segítségével egy adott volume (jelen esetben a teáskanna) a folyadékra gyakorolt hatását lehet megadni, amint az alábbi videó azt nagyszerűen szemlélteti.

Sony - The Color of Sport

Naiad 0.7 - HD node

 
Az új 0.7-es Naiad egyik újdonsága lesz az HD node, ami a particle-detail node-al ellentétben nem csak térben felsűríti az alacsony-felbontású szimulációt, hanem új részleteket is visz bele.
A bal oldalon az alapszimulációt, a jobb oldalon pedig a HD node hatását láthatjátok.

Wrath of the Titans - Kronos

Úgy érzem, hogy ez a kis videó megér egy post-ot. Az MPC az előző rész Kraken-je után egy mozgó vulkántitánt hozott össze. Bocs, mint utólag kiderült a Method készítette Kronos-t. A film állítólag szar, de basszus! Mi szimuláció!!!